Yes! Bij de laatste 5 voor de Computable Award 2015!

 

Uit maar liefst 200 inzendingen en uiteindelijk uit 35 voordrachten zijn uiteindelijk vijf complexe en innovatieve ict-projecten binnen het grootbedrijf genomineerd voor de Computable Awards. De projectjury heeft namens Computable de volgende vijf ict-projecten gekozen: eTrack en eTag, Identity en access management as a service, MasterPass wallet, Mobiele registratie scheepsafval met M2HAMIS, en het nieuwe informatiesysteem PortMaps.

 

In totaal mochten tien kandidaten op donderdag 2 april 2015 hun project pitchen voor de projectjury bestaande uit Leendert Hinds (Projectmanager bij Tata Steel Europe), Maarten Stultjens (VP Business Development, iWelcome), Marcel Mars (Agile Projectmanager - Programmamanager – Coach bij Balance IT), Reza Sarshar (projectmanager bij Kaizen-mgt.com) en Jeroen Aris (Global Infrastructure Architect bij Teva Pharmaceuticals), die deelnam vanuit de algemene jury van de Computable Awards 2015.

 

Jury criteria

Bij het beoordelen van een voordracht kijkt ieder jurylid naar zes criteria: innovativiteit, originaliteit, maatschappelijke relevantie, marktrelevantie, waarde voor business case en de economische waarde. Wanneer de voordracht aan één van deze criteria voldoet, dan levert dat de kandidaat een pluspunt op. Het eindcijfer voor iedere kandidaat wordt bepaald op basis van het algemene oordeel, aangevuld met eventuele pluspunten uit de criteria. Ons project met M2HAMIS voldeed aan die criteria en had net iets extra’s om de nominatie in de wacht te slepen.

 

Havenbedrijf Rotterdam voorloper in registratie scheepsafval

Met de app M2HAMIS kan de verplichte registratie van scheepsafval nu ook mobiel. Door de digitalisering is papier niet meer nodig en wordt fraude met afvalstromen voorkomen. Dit is goed voor het milieu en bespaart zowel de maritieme afvalinzamelaars als Havenbedrijf Rotterdam veel tijd. GMT ontwikkelde de app M2HAMIS. Vanaf dit jaar kunnen grote en kleine inzamelaars via ieder toestel zoals computer en tablet gemakkelijk hun afval registreren in het Haven Management Informatie Systeem (HAMIS). Doordat handmatig invullen door de afvalinzamelaar en overtypen door het Havenbedrijf niet meer nodig is wordt veel tijd bespaard en de kans op fouten gereduceerd. Ook kan direct de registratie op het schip gecontroleerd worden waarmee fraude wordt voorkomen. De Haven van Rotterdam is hiermee pionier en wereldwijde voorloper. 

Lees meer op : http://www.computable.nl/artikel/computable_awards/5264710/1853296/computable-nomineert-5-projecten-in-grootbedrijf.html#ixzz3ZvJpO5fz
 

 


 

 

downloads

12-11-2014 AREA; MijnURen App
30-06-2014 Afvalbak adopteren?
29-12-2010 LMA Kit
04-02-2010 Overname BlueKaizen
07-05-2009 GMT op de EASYFAIRS
07-11-2008 Nieuwe medewerkers