Wat een nieuwe tagline al niet teweeg brengt.

imagine a cleaner planet; laat de zon maar schijnen!

 

Zonnepanelen, cleaner planetTijdens mijn opvoeding werd ik heus bewust gemaakt op het zuinig zijn met bijvoorbeeld electra. Er hingen dan ook bij mijn ouders thuis stickers naast de licht knopjes: "niet nodig, licht uit" stond daarop. Waarschijnlijk meer met de intentie om de electra rekening te drukken dan vanuit duurzaamheidsoogpunt. Maar de basis was gelegd... die lichtknopjes tic heb ik altijd gehouden.

 

De nieuwe tagline van GMT 'imagine a cleaner planet' zet je onbewust toch aan het denken. Waar kun je zelf een extra steentje bijdragen? Het 'cleaner planet' virus heeft mij inmiddels goed te pakken gekregen en ben dus sinds kort trotse eigenaar van twintig zwart glanzende zonnepanelen. Elke dag even kijken wat de opbrengst van die dag is. En als je de lamp aandoet sta je er toch even bij stil dat het je eigen stroom is... oke, de eerste keer dan;-) Voor het tekort dat de zonnepanelen leveren, zijn wij overgestapt naar een energieleverancier die alleen windenergie levert. Duurzamer kan wat mij betreft niet.

 

Oke toegegeven... het gedrag moet ook nog veranderen... Ik ben niet bepaald een ochtend mens. Een lekker lange warme douche is dan echt noodzakelijk. Maar duurzaam is dat uiteraard niet. Dus tegenwoordig ligt er een kookwekkertje dat mij tijdig er aan herinnert dat ik de kraan moet dichtdraaien.

 

Maar ik ben niet de enige hoor bij GMT die besmet is met het cleaner planet virus. Bij GMT hoor ik veel mensen ideeën opperen om binnen het bedrijf meer aan duurzaamheid te gaan doen. Moderne houten kerstboom, fairtrade koffiebonen, gescheiden papier, plastic doppen sparen voor goede doelen en ook de lunchrestanten krijgen een tweede leven. Je kunt het zo gek niet bedenken...

 

PS. Over gedragsverandering gesproken; mijn garage ligt vol met papier, lege batterijen, oude apparaten, plastic en lege flessen;-) dus scheiden werkt maar nu nog wegbrengen...

 

gr. Danielle

 

contact

Danielle  Nierop
Danielle Nierop
marketing manager
tel. +31 (0)20 600 51 51
12-11-2014 AREA; MijnURen App
30-06-2014 Afvalbak adopteren?
29-12-2010 LMA Kit
04-02-2010 Overname BlueKaizen
07-05-2009 GMT op de EASYFAIRS
07-11-2008 Nieuwe medewerkers