Wastedge maakt flitsende start

 

De Nederlandse introductie van Wastedge loopt voorspoedig. Matras Recycling Europe en Union Container Services gaan nog voor de zomer live en bij RD Maasland is de papierloze oplossing inmiddels succesvol geïmplementeerd. Wastedge biedt lokale (MKB) afvalbedrijven een totaalplaatje; van orderadministratie tot en met de factuur.

 

Wastedge is een backoffice pakket met onder andere een specifieke oplossing voor rolcontainer- en afzetcontainerbedrijven. Het toegankelijke product wordt volop gebruikt in Australië, Zuid-Afrika en Engeland. Wastedge.eu levert deze laagdrempelige oplossing exclusief in Europa.

 

De standaard oplossing is via internet beschikbaar voor een laag maandbedrag en is zowel op desktops als smartphones en tablets te gebruiken. ‘Deze manier van werken bespaart tijd en geld’, zegt business unit manager Léon Fleischeuer. Bovendien kan de oplossing met een lage investering, snel geïmplementeerd worden. Er zijn geen ingewikkelde installaties op hardware en servers nodig.

 

Bij RD Maasland, een bedrijf dat naast huishoudelijk afval ook bedrijfsafval verzamelt en milieustraten beheert, heeft sinds de ingebruikname van Wastedge geen last meer van zoekgeraakte bonnen en werkbriefjes. De orders worden gepland door Wastedge. Dit betekent in de praktijk dat de planner orders koppelt aan chauffeurs.

 

De chauffeurs krijgen een melding op hun iPad die hen navigeert naar de adressen. ‘Het voordeel van deze manier van werken? Er worden minder fouten gemaakt, mensen werken efficiënter en alles wordt direct administratief verwerkt en gefactureerd. Ook onbekenden chauffeurs kunnen de routes en opdrachten snel en goed uitvoeren’, zegt Fleischeuer.

 

Ook Union Container Services, dat containers levert in Amsterdam en omgeving, zal na de ingebruikname van Wastedge veel efficiënter kunnen werken. Ook bij dit bedrijf wordt de papierstroom teruggedrongen. ‘Daarnaast zullen we voor dit bedrijf de inzamelroutes optimaliseren.’

 

Matras Recycling Europe is gespecialiseerd in het recyclen van materialen waaruit matrassen bestaan. Het bedrijf haalt matrassen op bij de afvalbrengstations. ‘Op het moment dat de oude matrassen in speciale rekken in de vrachtwagen worden geladen, wordt het gewicht geregistreerd en kan het logistieke proces worden gestart. De laatste schakel is het maken van een factuur.’

 

Léon Fleischeuer: ‘In april zijn wij begonnen met de verkoop van Wastedge. Ik merk dat de bekendheid van ons product al binnen een aantal maanden flink is toegenomen. Het MKB van de afvalindustrie is enthousiast over de oplossing én over het gebruik van tablets en smartphones. De mobile devices zijn laagdrempelig. Iedereen kan ze bedienen en klanten kunnen er hun handtekening op zetten.’

 

kijk voor meer informatie op de website van wastedge.eu

12-11-2014 AREA; MijnURen App
30-06-2014 Afvalbak adopteren?
29-12-2010 LMA Kit
04-02-2010 Overname BlueKaizen
07-05-2009 GMT op de EASYFAIRS
07-11-2008 Nieuwe medewerkers