Veel aandacht voor veiligheid bij Wastehub

 

Het Wastehub platform van GMT maakt het mogelijk om digitaal transport- en weegdocumenten uit te wisselen tussen ontdoeners, transporteurs en verwerkers. ‘Wastehub heeft in het ontwerp van de architectuur veel aandacht geschonken aan veiligheid en betrouwbaarheid’, aldus software architect Peter van Ginkel.

 

‘Zo kan worden gegarandeerd dat informatie veilig en alleen bij de belanghebbende terecht komt. Er is binnen het model van Wastehub voor gekozen om nooit berichten direct naar de ontdoener terug te sturen maar om dit via Wastehub te laten verlopen. Door middel van een interne registratie zorgt Wastehub ervoor dat de weegbon terecht komt bij de juiste partij.’

 

Het voordeel hiervan is dat, in tegenstelling tot andere mogelijke opzet van webservices,  de berichten die van en naar Wastehub gaan niet voorzien hoeven te worden van eventuele inloggegevens. ‘Het meesturen van deze gegevens kan namelijk mogelijke beveilingsrisico’s met zich meebrengen’, zegt hij.

 

‘Om te voorkomen dat de inhoud van mogelijk onderschepte berichten kan worden gelezen zal er tijdens communicatie met Wastehub altijd gebruikt worden gemaakt van het zogenaamde HTTPS protocol. Dit protocol, dat ook wordt gebruikt bij bijvoorbeeld internetbankieren, garandeert de veiligheid data die via het internet wordt verstuurd. ’

 

Naast de veiligheid die de gekozen architectuur met zich meebrengt, is de bescherming van gegevens gewaarborgd binnen de overeenkomst die met Wastehub wordt gesloten.

 

Bekijk het filmpje om te zien hoe Wastehub werkt.

 

 

 

contact

Mark  Abbas
Mark Abbas
CEO
tel. 020-6005151
12-11-2014 AREA; MijnURen App
30-06-2014 Afvalbak adopteren?
29-12-2010 LMA Kit
04-02-2010 Overname BlueKaizen
07-05-2009 GMT op de EASYFAIRS
07-11-2008 Nieuwe medewerkers