Van Kaathoven haalt drie fracties tegelijk op

Sinds 4 januari wordt in de gemeente Sint-Michielsgestel tegelijkertijd kunststof, gft- én restafval ingezameld.

 

Drie compartimenten heeft het nieuwe inzamelvoertuig van Van Kaathoven.De nieuwe inzamelwijze dient het gemak van de inwoners van de gemeente Sint-Michielsgestel. Elke twee weken kunnen ze aan de straat zetten wat ze kwijt willen: kunststof, gft-afval en/of restafval. Minder emissies en verkeersdrukte van voertuigen, en een kostenvoordeel voor de gemeente, zo hebben de partners gedacht. Om dit mogelijk te maken heeft de Van Kaathoven Groep een nieuw voertuig met drie compartimenten ontwikkeld. Gft- en restafval worden geregistreerd zodat er per lediging kan worden afgerekend met de burgers.

 

Directeur Rob van Kaathoven: "Dit nieuwe 3-in-1-voertuig brengt ons weer een stapje dichter bij een wereld zonder afval en onderstreept het belang van het blijven scheiden van waardevolle reststromen ten gunste van ons grondstoffenbehoud." Dit voertuig kan, in de woorden van de oprichter van het bedrijf dat dit jaar vijftig jaar bestaat, "twee fracties grondstoffen ophalen en een fractie afval".

 

Milieuminister Cramer beloofde in juni 2009 om met de VNG in overleg te gaan over de verplichting van gemeenten om wekelijks het restafval op te halen. Door de kunststofinzameling zouden de grijze bakken minder snel vol raken en zou het wellicht efficiënter worden om die minder vaak te legen.

 

 

12-11-2014 AREA; MijnURen App
30-06-2014 Afvalbak adopteren?
29-12-2010 LMA Kit
04-02-2010 Overname BlueKaizen
07-05-2009 GMT op de EASYFAIRS
07-11-2008 Nieuwe medewerkers