Van Gansewinkel Regio Randstad-Noord wint VTL Diversiteitsprijs 2009

 

Voorzitter van de Task Force Extra Chauffeurs, Annemarie Jorritsma, reikte op 9 februari de VTL Diversiteitsprijs 2009 aan Van Gansewinkel Regio Randstad-Noord. Met een aandeel van 14 procent allochtone chauffeurs is Van Gansewinkel een goed voorbeeld van diversiteit op de werkvloer. Landelijk ligt het percentage allochtone chauffeurs onder de 2 procent.

 

VTL wil bedrijven stimuleren meer arbeidskrachten in dienst te nemen uit achtergestelde groepen op de arbeidsmarkt, zoals allochtonen, vrouwen, mensen met een beperking en ouderen. Hiertoe heeft ze een jaarlijks terugkerende diversiteitsprijs in het leven geroepen.

 

Met deze diversiteitsprijs wordt Van Gansewinkel onder meer beloond voor het structurele opleidingsbeleid voor alle werknemers uit alle diversiteitsgroepen. In totaal waren er vier bedrijven genomineerd voor de prijs.

 

De andere genomineerden waren:

DHL Express vestiging Hengelo

Expeditie- en Transportbedrijf F. Claassen in Tilburg

Eikelenboom Food Transports in Bergen op Zoom

 

Over de Diversiteitsprijs

VTL heeft de Diversiteitsprijs in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren meer arbeidskrachten in dienst te nemen uit achtergestelde groepen op de arbeidsmarkt, zoals allochtonen, vrouwen, mensen met een beperking en ouderen. VTL-directeur Jeroen Meulendijks: "We vinden het belangrijk om dit onderwerp regelmatig onder de aandacht te brengen, om het eenzijdige patroon te doorbreken. Met deze prijs willen we een wisselwerking op gang brengen. Bedrijven nemen meer werknemers uit achtergestelde groepen in dienst. Als deze mensen enthousiast zijn over hun baan, vertellen ze dat door in hun omgeving. Zo zetten ze hun vrienden en bekenden aan om ook in de transportsector te gaan werken. We creëren op deze manier een sneeuwbaleffect."

 

Nóg meer prijzen?

Van 2007 tot september vorig jaar was Ton Francois logistiek eindverantwoordelijk voor Van Gansewinkel. Voor deze functie is hij genomineerd voor Logistiek Manager van het Jaar. De finale van de verkiezing Logistiek Manager van het Jaar is op 4 maart 2010,

 

 

 

 

 

 

12-11-2014 AREA; MijnURen App
30-06-2014 Afvalbak adopteren?
29-12-2010 LMA Kit
04-02-2010 Overname BlueKaizen
07-05-2009 GMT op de EASYFAIRS
07-11-2008 Nieuwe medewerkers