Rendez vous bij de glasbak

 

Leuk zo’n feestje, tassen vol met lege flessen. En dan nog met de kurk erin of de dop erop. Sta je dan. Ter plekke alles verwijderen, welke fles moet nou waar in? Betekent die witte bak nou dat daar het ongekleurde glas in moet? En in de gekleurde bak het gekleurde glas?

 

Al die regeltjes, moeten die doppen er nou wel af of wordt dat er toch wel weer uitgefilterd bij de verwerker? Soms zit je best met praktische vragen. En die komen altijd pas op als je dus bij die glasbak staat met vaak het verzamelde glas van weken. Gelukkig was ik niet de enige met dit dilemma.

 

We stonden met zijn tweeën, een mopperende oude vent met zijn hond en ik dus. De man stoorde zich duidelijk aan het feit er altijd zoveel glasscherven naast de bak liggen. Slecht voor de hondenpootjes. “Waarom ruimen mensen dat zelf niet op als je er iets naast gooit? En wie hoort dat dan op te ruimen als de mensen het fatsoen zelf niet hebben? En bij wie kun je eigenlijk terecht met die vragen?” Ik opperde bescheiden dat hij waarschijnlijk wel het KCC kon bellen van de gemeente. “Het wàt juffrouw?” “Uhh de gemeente meneer…”

 

En dan eindig je ook nog altijd met een heleboel van die lege en vieze plastictasjes… en waar staat dan die afvalbak waar je dat in kwijt kunt? Intussen weet ik best dat er veel komt kijken bij het beheer van de openbare ruimte. En dat het dus makkelijker gezegd dan gedaan is om daar een afvalbak te plaatsen. Het plaatsen is het probleem niet, de investering in een afvalbak komt de gemeente ook wel overheen. Maar de hamvraag is hoe frequent moet de bak geledigd worden, welk materieel en welke mensen moeten ingepland worden. En wat gaat dat de gemeente dan weer extra kosten zo’n bak? Past dat wel in de begroting?

 

Ben blij dat dit blondje daar het hoofd niet over hoeft te breken.

 

PS: Wat ik wel weet is dat er veel mooie software oplossingen binnen handbereik zijn om dit bedrijfsproces te ondersteunen.

12-11-2014 AREA; MijnURen App
30-06-2014 Afvalbak adopteren?
29-12-2010 LMA Kit
04-02-2010 Overname BlueKaizen
07-05-2009 GMT op de EASYFAIRS
07-11-2008 Nieuwe medewerkers