Parijs, de schoonste stad van Europa!

 

Het zou mij niets verbazen! Het echte antwoord moet ik u schuldig blijven. Maar elke keer weer verbaast het mij hoe schoon het centrum van Parijs is. Laatst nog tijdens onze aanwezigheid op de Pollutec beurs.

 

De Pollutec in Parijs, een echte happening om naar toe te mogen. Hoewel het hard werken is, voelt het toch altijd een beetje als vakantie. Het begint al in de trein, relaxt reizen en goed gezelschap. En dan... dan stap je uit op Gare du Nord en beland je in een wirwar van rennende mensen, overweldigende verkeersdrukte en een stad die uitbundig versierd is in kerstsfeer. In al die chaos en herrie wordt het toch een beetje stil om je heen.

 

Totdat je je 's ochtends in de spits in de metro begeeft. De werkdag is begonnen. Voor 9.00 uur klaar staan op de stand. De koffie werd al snel ingeruild door champagne. Tja je moet je als Nederlander toch aan de gebruiken van de Franse markt aanpassen.

 

Wat had ik eigenlijk verwacht van de Pollutec dit jaar? In ieder geval niet deze invasie. Ik stond versteld van het aantal bezoekers. Zelfs de beursorganisatie had dit bezoekersaantal niet verwacht. Het heeft ons dan ook een mooi aantal leads opgeleverd. 2014 wordt vast een goed jaar. Nu al zin in realisatie van een aantal mooie projecten.

 

Toch nog even terugkomen op de schone stad. Geen papiertje dat op straat slingert, geen blikjes en geen platgetrapte kauwgum. De enkele herfstblaadjes die ik ontdekte voor de deur van Galeries Lafayette, werden om 21:00 uur nog ijverig met de bezem weggeveegd door de reinigingsdienst. Hoe ziet die planning eruit, wat voor uren draaien ze daar en wat kost het allemaal wel niet? Indrukwekkend is het in ieder geval wel!

 

PS: Hoe kunnen wij onze steden ook zo schoon krijgen? Hogere heffingen of wellicht meer met burgerbetrokkenheid?... Openbare ruimte vs Onze ruimte...

12-11-2014 AREA; MijnURen App
30-06-2014 Afvalbak adopteren?
29-12-2010 LMA Kit
04-02-2010 Overname BlueKaizen
07-05-2009 GMT op de EASYFAIRS
07-11-2008 Nieuwe medewerkers