Ontwikkelingen AfvalRIS getoond tijdens klantenevent

 

Op 30 september ontving GMT zijn AfvalRIS klanten in Kamerik. Ongeveer zestig dames en heren hadden zich verzameld in congrescentrum Kameryck, heel groen gelegen tussen de weilanden in het hart van de provincie Utrecht. Er was een uitgebreid programma samengesteld, inclusief lunch, netwerken, borrel en natuurlijk veel AfvalRIS, gepresenteerd door zowel GMT-ers als door klanten. Doelstelling van de bijeenkomst was klanten meenemen in de ontwikkeling van AfvalRIS. Daarnaast toelichten waar de applicatie naartoe gaat. IT wordt steeds belangrijker en steeds meer mensen realiseren zich dat. IT is de business drive van vandaag en de toekomst. Daarvan is GMT doordrongen en het afficheert zich dan ook als de partner die veel investeert in innovatie en verder bouwt aan het succes van zijn klanten.

 

Tablets: the new reality

Eerste spreker was GMT’s CEO Mark Abbas met een inleiding op Relevante ICT Trends Voor AfvalRIS-gebruikers. Aan bod kwamen de visie van GMT en het productbeleid ten aanzien van AfvalRIS. Abbas benadrukte dat de gebruiker in toenemende mate bepaalt met welke software en welk apparaat hij het meest productief kan zijn om de doelstellingen van de organisatie te realiseren. Daarbij verandert de markt snel en zien we een toenemend gebruik van tablets. In dat kader sprak Abbas de profetische woorden: “It’s not a strategy. It’s the new reality.” Verder werd duidelijk gemaakt dat GMT ernaar streeft dat zijn applicaties in staat moeten zijn deze veranderingen te ondersteunen. Ontwikkelingen ontstaan ondertussen vanuit de Mobile First gedachte omdat de gebruiker onafhankelijk van tijd en plaats zijn werk moet kunnen doen. Abbas onderstreepte verder dat de applicaties van GMT naadloos en veilig moeten kunnen functioneren in een groter applicatie-landschap en gebruik maken van ‘the internet of things’. Tenslotte introduceerde Abbas Innovatie Lab, het platform voor en met gebruikers.

 

Enorme besparingen

Aansluitend was het de beurt aan Paul Havinga, Business Unit Director bij GMT, die een introductie gaf op producten die GMT nu draait op Mobile First. In dat kader kreeg Arthur Richardson van De Meerlanden het woord. Hij benadrukte een aantal voordelen, zoals eerder factureren, de mogelijkheid foto’s te maken, een veel strakkere administratie en de totale afwezigheid van de noodzaak van alles en nog wat te printen. In een diepere demo van de applicatie liet Havinga vervolgens zien hoe opdrachten in AfvalRIS worden klaargezet, hoe die binnenkomen op de iPad en hoe ze worden afgehandeld. Daarna vertelde Cees Schouls van Area over de MijnUren app, speciaal voor Area ontwikkeld. Vooral de afschaffing van de enorme papierwinkel in de urenverantwoording sprak tot de verbeelding. Er waren veel vragen uit de zaal over dit onderwerp. De interesse voor deze nieuwe app is dan ook groot en niet alleen vanwege de enorme besparingen. Bekijk ook de  interviews met Cees Schouls en Arthur Richardson.

 

Roadmap AfvalRIS

De roadmap van AfvalRIS werd vervolgens in beeld gebracht door Ad Weststrate, Business Unit Manager bij GMT. Naast de nieuwe applicatie vertelde hij over het ombouwen van basis-elementen en liet hij de nieuwe schermen zien. Op de roadmap voor het komende jaar staat prominent de doorontwikkeling van de Mobile Order Management App. Onder andere komen dan Guided Navigation en een Fleet Monitor beschikbaar. Aan het eind van dit jaar komt het eerste deel van de KCC-functionaliteit beschikbaar in het nieuwe concept van AfvalRIS, waarin de user experience totaal vernieuwd is. In de loop van 2015 volgen de overige functies van het KCC en andere delen van de basismodule van AfvalRIS. Ten slotte sprak Koert Klomp, Business Unit Director bij GMT, over het integratieplatform op AfvalRIS. Oftewel: hoe praat AfvalRIS met de buitenwereld en met andere applicaties.

Aan het eind van de dag was het duidelijk dat er van alles gebeurt rondom AfvalRIS en dat GMT er bovenop zit.

 

 

 

 

 

12-11-2014 AREA; MijnURen App
30-06-2014 Afvalbak adopteren?
29-12-2010 LMA Kit
04-02-2010 Overname BlueKaizen
07-05-2009 GMT op de EASYFAIRS
07-11-2008 Nieuwe medewerkers