Mobieltje ter vervanging van begeleidingsbrief

Logistiek Zonder Papier BV (LZP) heeft toestemming van de Nederlandse overheid gekregen om de mobiele telefoon als gegevensdrager bij afvaltransport in te zetten. Hiermee vervang deze de verplichte papieren begeleidingsbrief.

 

Hoe het rijden met een mobieltje precies in zijn werk zal gaan, is nog niet bekend. "In grote lijn zal het erop neerkomen dat een chauffeur een sms stuurt naar een servicedienst. Hij ontvangt dan een sms retour met daarop de ritgegevens, zodat hij de begeleidingsbrief als het ware in zijn mobiel heeft staan, die hij ook aan handhavers kan laten zien. Als hij bij de plaats van bestemming komt, meldt hij zich weer af met een sms", vertelt LZP-woordvoerder Joost van Delft.

 

In augustus diende LZP het verzoek in bij het Landelijk Meldpunt Afvalstoffen, die op 3 december officieel toestemming verleende. LZP had al toestemming om met een pasje papierloos te rijden. "Rijden met een mobieltje bespaart echter hardware", legt Van Delft ui, "en het systeem is daarmee flexibeler." Met de toestemming kan het systeem in praktijk worden gebracht.

 

Brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) gaat meewerken aan een op te starten pilotfase. "We zijn nog in overleg en alles is nog in een ontwikkelingsfase, maar het idee is om twee leden van TLN te betrekken bij deze pilot", aldus Van Delft. Tot op heden deed TLN niet mee aan rijden met het pasjessysteem van LZP.

 

12-11-2014 AREA; MijnURen App
30-06-2014 Afvalbak adopteren?
29-12-2010 LMA Kit
04-02-2010 Overname BlueKaizen
07-05-2009 GMT op de EASYFAIRS
07-11-2008 Nieuwe medewerkers