Feestelijke opening Milieustraat Albion van BAT

 

Wethouder Roel Lauwerier: “Ik heb twee credo’s, ‘Hoe concreter hoe beter’ en ‘Niet mauwen maar doordouwen’. Een credo dat de medewerkers bij BAT op het lijf geschreven is. Er is veel werk verzet door alle betrokken partijen. Directeur Cees Paridaans legt uit dat vooral het laatste credo goed past bij de ‘ruwe bolster blanke pit’ mentaliteit van de medewerkers. Voor hen is dit het normale werk. Zijn mensen zijn zeer bevlogen en hard werken is voor hen vanzelfsprekend. Nu is het tijd om hier even bij stil te staan en te genieten van het eindresultaat, de nieuwe milieustraat Albion!

 

De milieustraat is een mooi staaltje denkwerk geweest. Van logistiek en bouwkundig ontwerp tot en met de ICT kant van het geheel. Er komt veel bij kijken.

Simon de Koning, Consultant van GMT: “Bijzonder van de milieustraat is dat er tussen de twee straten een scheiding gemaakt is. De linker straat voor de inwoners van Tilburg. En de rechterstraat voor de ‘niet inwoners’ en de bedrijven. Laatst genoemden worden op een Pfister weegbrug gewogen per fractie. Zij kunnen hun gewogen fracties storten waarbij alle subtotalen worden verzameld en achteraf bij uitrijden het totaal van de gewogen fracties in één handeling wordt afgerekend. Het afval van de inwoners van Tilburg op de milieustraat wordt door de medewerker van BAT op volume geschat. Deze volumes worden op een touchscreen ingevoerd en daarna afgerekend.”

 

De milieustraat is modern ingericht met zuilen, weegbruggen, slagbomen en verkeerslichten. Alles geautomatiseerd en geïntegreerd met het back office systeem CLEARWeigh van GMT. Door de nieuwe opzet van twee straten, wordt de doorlooptijd voor het storten aanzienlijk verkort en is er meer ruimte voor het storten op het verhoogde bordes. Ook hoeven er geen extra rondjes meer gereden te worden op zoek naar lege containers.

“Het grote scherm bij de rotonde heet u van harte welkom en zal in piek tijden het wachten verzachten”, aldus Cees Paridaans. Tevens krijgt dit scherm een educatief karakter en zal het ingezet worden voor informatieve filmpjes en actuele informatie.

 

Sander van Vliet, account manager GMT, heeft tijdens de opening geproost op de prettige samenwerking en wenst BAT en gemeente Tilburg veel profijt toe van de milieustraat.

reageren op deze pagina

 

 

contact

Sander van Vliet
Sander van Vliet
senior account manager
tel. +31 20 600 51 51

downloads

12-11-2014 AREA; MijnURen App
30-06-2014 Afvalbak adopteren?
29-12-2010 LMA Kit
04-02-2010 Overname BlueKaizen
07-05-2009 GMT op de EASYFAIRS
07-11-2008 Nieuwe medewerkers