GMT sponsort Bobslee team

 

Dit 2 mans bobsleeteam van piloot (lees: stuurman) Vincent Kortbeek, is momenteel keihard in training met als einddoel de Olympische Spelen van 2010 in Vancouver. Op de oranje bobslee van het team zal binnenkort ook het GMT logo prijken! In het weekend van 7-9 november gaat GMT met een selecte groep genodigden zelf deelnemen aan een bob afdaling. Spannend!

 

Waarom doen wij dit als GMT en waarom de bobsport?

Allereerst omdat er iets ‘speciaals’ kleeft aan deze sport. Bobsleeën is een bizarre combinatie van kracht, snelheid (110 km/u over het ijs) en een moderne zeepkist. Het is een sport die door niet veel Nederlanders wordt beoefend; op toernooien wordt het podium veelal door de echte wintersportlanden bemand. De ongelofelijke toewijding en energie van Vincent en zijn team om in 2010 de Olympische Spelen te willen bereiken is ongekend. Ieder dag wordt er getraind en met deze inspanning en toewijding kan het doel worden behaald. Deze drive om te winnen associeren wij graag met de winnaarsmentaliteit van de GMT-ers.

De Bobsport een spektakel op ijs!

Vincent Kortbeek legt uit: “De bobsport staat ook wel bekend als de Formule I van de wintersporten, met een erg hoge amusementswaarde door specialistisch teamwork, hoge snelheden en spectaculair bochtenwerk. Mens en techniek zijn volledig op elkaar aangewezen. De een kan niet zonder de ander, zo is het ook in het bedrijfsleven. Twee of vier man staan aan de start van een 1500 meter lange ijsbaan. Zo snel mogelijk proberen ze de bobslee de baan in te krijgen. Krap gemanoeuvreer zorgt ervoor dat ze allemaal plaats nemen in de slee. Dan neemt de piloot letterlijk de touwtjes in handen en stuurt de slee door de baan met 15 bochten met snelheden tot 150 km/u en krachten die tot 5 keer je eigen lichaamsgewicht halen. Over de finish neemt de remmer zijn taak serieus door een soort hark in het ijs te zetten zodat de slee weer tot stilstand komt. De start, het sturen en het materiaal zijn de belangrijkste factoren die bij het bobsleeën komen kijken.

Doel is de Olympische spelen Vancouver

“Voor Bobteam Active Professionals is het grote doel de Olympische Spelen van Vancouver, want wie wil er nou niet naar de Olympische Spelen. Ondanks dat het doel ambitieus is, zijn we er als team van overtuigd dat Vancouver geen onhaalbare missie is. In de komende drie jaar zal moeten blijken of de uitgestippelde route de juiste zal zijn. Maar waar een wil is is een weg. Wie zitten er dan eigenlijk achter en in het team Active Professionals? Allereerst de piloot, Vincent Kortbeek, ooit vanuit de atletiek gescout, heeft in 2006 meegedaan met de 4-mans wedstrijd in het Olympische bobsleeteam als remmer. Na de Olympische Spelen heeft Vincent zelf de touwtjes in handen genomen en is achter het stuur gekropen. Dit was het begin van Team Kortbeek”, vervolgt Vincent.

Team Active Professionals bestaat naast de piloot Vincent Kortbeek uit de remmers: Robbert Popken, Colin Schalken, Ivo van Haaren en Jarno Beuving. Zij zijn allen afkomstig uit de atletiek. Dit jonge bobsleeteam reist 6 maanden lang door Europa, Amerika en Canada om te trainen en deel te nemen aan wedstrijden. Teamspirit, samenwerken en vertrouwen zijn belangrijke elementen wanneer je een dergelijk lange periode samen reist, presteert en traint. Door ambitie gedreven en een gedeelde droom, het halen van de Olympische Spelen, willen ze het beste uit het zichzelf en het team halen.

Voor meer informatie over o.a. het bobsleeteam, over de sport en de prestaties kun je terecht op: www.teamap.nl / www.teamactiveprofessionals.nl

12-11-2014 AREA; MijnURen App
30-06-2014 Afvalbak adopteren?
29-12-2010 LMA Kit
04-02-2010 Overname BlueKaizen
07-05-2009 GMT op de EASYFAIRS
07-11-2008 Nieuwe medewerkers