GMT realiseert koppeling overheidsstandaard StUF-ZKN voor Gemeente Lisse

 

De gemeente Lisse heeft de afhandeling van de meldingen openbare ruimte (MOR) die bij de gemeente binnenkomen uitbesteed aan een uitvoerende partij.

 

Alma Weitenberg, Senior Beleidsmedewerker I&F bij Gemeente Lisse: “Wij als Gemeente Lisse willen graag zelf controle houden over de meldingen openbare ruimte en een actuele status van deze meldingen kunnen volgen en kunnen inzien. Bij voorkeur wordt een melding openbare ruimte van binnenkomst tot afsluiting door Gemeente Lisse gemonitord in ons eigen zaaksysteem. De daadwerkelijk afhandeling zal plaatsvinden in de applicatie AfvalRIS van GMT bij de uitvoerende dienst.”

 

Hiertoe is gekozen voor het gebruik van overheidsstandaard StUF. StUF staat voor Standaard Uitwisselings Formaat en is een familie van berichtenstandaarden voor het elektronisch uitwisselen van gegevens tussen applicaties. StUF-ZKN (Zaken) definieert de webservices en berichtschema’s voor het uitwisselen van zaakgegevens.

 

De koppeling StUF-ZKN maakt het mogelijk om vanuit de Gemeente Lisse nieuwe zaken inclusief de melding zelf naar de uitvoerende dienst in casu de milieuapplicatie AfvalRIS te sturen en om vanuit AfvalRIS nieuwe zaken in het zaaksysteem van de gemeente Lisse te plaatsen.

12-11-2014 AREA; MijnURen App
30-06-2014 Afvalbak adopteren?
29-12-2010 LMA Kit
04-02-2010 Overname BlueKaizen
07-05-2009 GMT op de EASYFAIRS
07-11-2008 Nieuwe medewerkers