GMT levert milieustraat Dar (Nijmegen) op

 

Eind september vond de officiële opening plaats van de milieustraat Bijsterhuizen (Dar). GMT Europe leverde in samenwerking met haar partner Pfister niet alleen de software van de milieustraat, maar ook de zuilen, de paslezers, PIN automaat, intercom, slagbomen en verkeerslichten. ‘Dit alles volledig geïntegreerd en op elkaar afgestemd’, vertelt Menno Koper, accountmanager bij GMT Europe.

 

Met behulp van CLEARWeigh kunnen milieustraten worden voorzien van geautomatiseerde toegangsregistratie. Daarnaast worden quota en milieupassen en tal van andere gegevens geregistreerd. De weegbruggen, slagbomen, stoplichten, identificatiezuilen (inclusief PIN), paslezers, printers en touchscreens zijn gekoppeld aan de software. De software zorgt voor een geïntegreerde werking en bewaking van het proces.

 

‘CLEARWeigh draagt bij aan een goede afvalregistratie, de afhandeling gaat sneller en organisaties kunnen besparen op personeelskosten’, vertelt consultant Simon de Koning. Daarnaast zorgt het voor goed overzicht en administratieve lastenverlichting en kunnen burgers met een pas bij verschillende milieustraten in de buurt terecht.

 

Vorige maand sprak Peter van Heeswijk, algemeen directeur van Dar, tijdens de officiële opening met trots over de nieuwe milieustraat. Hoe het werkt? Burgers melden zich met hun pas bij een zuil. Via een touchscreen geven zij aan wat voor afval ze komen brengen. Vervolgens kan er gewogen worden. De slagbomen en verkeerslichten regelen vervolgens de toegang tot de milieustraat. Menno Koper: ‘Na de storting wordt het voertuig opnieuw gewogen. Op deze manier wordt uitgerekend hoeveel afval er gebracht is. Afrekenen kan direct bij de zuil door middel van een pinpas.’

 

CLEARWeigh wordt gebruikt bij vele verschillende milieustraten, waaronder die van gemeente Tilburg, HVC, gemeente Den Bosch, Van Gansewinkel, SITA, gemeente Assen, gemeente Groningen en ROVA.

 

Lees meer op www.gmt-europe.nl/CLEARWeigh

12-11-2014 AREA; MijnURen App
30-06-2014 Afvalbak adopteren?
29-12-2010 LMA Kit
04-02-2010 Overname BlueKaizen
07-05-2009 GMT op de EASYFAIRS
07-11-2008 Nieuwe medewerkers