GMT lanceert innovatieve tablet apps

GMT Europe heeft gisteren op haar CLEAR Release Party drie innovatieve iPad apps gelanceerd: de Mobile Order Management app, de Fleet Management app en de Wastehub EBA app. Met deze introductie geeft GMT als ICT-specialist op het gebied van waste management niet alleen blijk van een duidelijke visie op tablets en mobile, maar ook van een uitgekiende mobile-first strategie.

 

De aanwezige relaties van GMT reageerden enthousiast op de voorspelling dat gebruikers zich meer en meer gaan begeven in een app-centrische wereld. “Ideaal voor organisaties, markten en landen met een hoge smartphone/tablet penetratie,” aldus Mark Abbas, CEO van GMT. “Hier zat de afval-branche op te wachten.”  

 

Mobile Order Management

Een app met tal van handige features. Zo staan Planning en chauffeur continue met elkaar in verbinding: de werkzaamheden worden real time gevolgd op kantoor. Opdrachten zijn direct in het voertuig zichtbaar. De app toont routes en opdrachten die digitaal worden afgewerkt door de chauffeur. Tijden, gewichten, afwijkingen en storingen worden meteen geregistreerd. Als bewijs kan hij foto’s bijvoegen. Bestede uren worden rechtstreeks aangeboden aan kantoor. Klanten kunnen direct op de tablet aftekenen.

 

Mobile Fleet Management

Een doeltreffende mobile variant op een fleetmonitor. De app helpt gemeenten en planners die subcontractors monitoren met het volgen van de operationele activiteiten op kantoor en onderweg. Voordelen: de planner heeft altijd en overal inzicht in de locatie en GPS trails van de voertuigen. Kleurcodering van het GPS trail maakt inzichtelijk waar bijvoorbeeld de lift werd bediend. Planner en chauffeur kunnen real time berichten uitwisselen. Afwijkingen in de route worden gevisualiseerd. Route audits waren nog nooit zo eenvoudig.

 

Wastehub EBA App

Deze app stuurt de dagelijkse opdrachten naar de smartphone van de chauffeur. Die geeft zelf aan welke opdracht hij gaat rijden. Actieve ritten (AAR) worden doorgegeven aan de verwerker die dan weet dat de chauffeur er aan komt en met welke vracht. Ook de niet actieve ritten (NAR) worden ondersteund. De app bevat de digitale begeleidingsbrief conform EBA standaard van TLN. Hier heeft het LMA een ontheffing voor verleend. Beschikbaar voor iPhone, iPad en Android.

 

Met deze serie van drie business apps zet GMT de trend door naar B2B toepassingen. De applicaties zijn namelijk speciaal ontworpen voor de afvalindustrie en naadloos te integreren met de standaard CLEAR.net applicatie. Bijkomende voordelen: lagere kosten, betere communicatie, minder papierwerk, snellere service, duidelijker bedrijfsprocessen en algehele gebruiksvriendelijkheid.

 

Naast de lancering van deze mobiele applicaties werd de blik tijdens het relatie-evenement van GMT gericht op user experience in CLEAR.net en op toekomstige ICT mogelijkheden. De kracht van apps op het gebied van bedrijfsprocessen heeft namelijk nog veel meer in petto. En dat zal significante meerwaarde voor de afvalsector tot gevolg hebben, aldus Mark Abbas van GMT.

 

contact

Mark  Abbas
Mark Abbas
CEO
tel. 020-6005151

downloads

12-11-2014 AREA; MijnURen App
30-06-2014 Afvalbak adopteren?
29-12-2010 LMA Kit
04-02-2010 Overname BlueKaizen
07-05-2009 GMT op de EASYFAIRS
07-11-2008 Nieuwe medewerkers