Afvalscheiden, hoever ga je?

 

Dat we afval moeten scheiden is een voldongen feit maar hoever ga je daarin? Zo zat ik laatst bij mijn oma van 92 op de thee. Woont nog lekker zelfstandig en is nog steeds een pienter Amsterdams wijffie.

 

Op mijn vraag waarom ze het nietje uit het gebruikte theezakje haalt, antwoordde ze verbaasd: ”Maar kind dat moet jij toch weten, je werkt notabene in de afvalbranche. Ik moet al het afval scheiden; papier, plastic, glas en al die andere dingen. Dus de nietjes gaan bij het metaal, het labeltje bij het papier en het zakje bij het gft. Ook etiketten week ik van de potten af voordat ik de pot bij het glas doe en het etiket gaat uiteraard bij het papier. Zo blijf ik lekker bezig. Het is wel veel werk hoor.”

 

Toen ik in lachen uitbarstte werd ze behoorlijk nijdig. Waarom ik zo moest lachen, het was toch zeker goed wat ze deed. “Jazeker oma, maar de nietjes van het theezakje mogen gewoon de vuilnisbak in hoor met labeltje en al en het etiket hoeft u echt niet van de pot af te weken.”

 

Dus de vraag is, hoever ga je met scheiden en is het wel voor iedereen even duidelijk? Kijk eens in de spiegel, hoe nauw neemt u het afvalscheiden eigenlijk zelf?

 

PS: Ik heb oma maar niet verteld dat de buurvrouw die het afval wekelijks voor haar weghaalt, gewoon het ‘overdreven’ gescheiden afval weer bij elkaar gooit.

12-11-2014 AREA; MijnURen App
30-06-2014 Afvalbak adopteren?
29-12-2010 LMA Kit
04-02-2010 Overname BlueKaizen
07-05-2009 GMT op de EASYFAIRS
07-11-2008 Nieuwe medewerkers