Belangrijke rol voor IT bij fusies & overnames

De afvalbranche laat een toenemend aantal overnames zien de afgelopen jaren. Recente voorbeelden zijn de gemeentelijke afvalbedrijven zoals DAR en ROVA die hun commerciële afval-inzamelactiviteiten hebben afgestoten.
 
Daarmee komen de commerciële contracten in handen van commerciële partijen in de markt als SITA en Remondis. Ook enkele commerciële marktpartijen zijn de laatste tijd actief op het gebied van M&A (Merger & Acquisitions). De impact van een fusie of overname op de bedrijfsvoering en IT infrastructuur is groot. Continuïteit van de bedrijfsvoering is dan essentieel en bedrijven willen snel grip krijgen op de operatie, financiën en sales. Daarbij is de rol van IT essentieel!

 

Maandelijks acquisities

Steve McCampbell was CIO van BFI Europe (nu Suez Environnement) in de tijd dat er bijna maandelijks acquisities werden gedaan. "Reeds in die tijd gaf de software van GMT ons de mogelijkheid om te ondernemen zonder ons druk te hoeven maken over de juistheid en volledigheid van de data en inrichting in ons ICT systeem.", aldus McCampbell.
 
Na een tijd van betrekkelijke rust op het gebied van M&A in de afvalmarkt, is dit onderwerp vandaag de dag weer heel actueel. Download aan de rechterkant het gehele whitepaper.

 

Wilt u van gedachte wisselen over dit onderwerp met Mark Abbas, neem dan gerust contact met ons op.

 

contact

Mark  Abbas
Mark Abbas
CEO
tel. 020-6005151

downloads